Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 29 de març del 2011

INAGURACIÓ ESTACIÓ DE RODALIES A GAVÀ

Nou camp de beisbol i softbol a can Torelló pioner a Catalunya

Els clubs de la ciutat i els presidents de les Federacions Española i Catalana han lloat el disseny del nou terreny de joc que, aquest cap de setmana, s’ha estrenat amb una jornada de portes obertes on els infants i joves han pogut gaudir d’activitats i esport

Centenars de persones han gaudit d’un matí assolellat i divertit en l’estrena, a can Torelló, d’una instal•lació llargament esperada, i que suposa tota una revolució en l’àmbit de la pràctica del beisbol i el softbol, ja que és el primer model de camp a Catalunya, amb gespa artificial d’última generació, que permet la pràctica simultània del beisbol i el softbol, i que en breu rebrà l’homologació pertinent perquè pugui acollir competicions internacionals. La instal•lació disposa de banquetes cobertes, graderies amb capacitat per a 250 seients, túnel de batuda i zona d’escalfament per als llençadors.

L’Alcalde, Joaquim Balsera, qui va voler batre i llençar algunes boles, considera que “la posada en marxa d’aquest nou espai és important i suposa un pas més en la transformació de can Torelló con a parc esportiu de la ciutat”. Balsera considera que “el nou camp és també un homenatge a tots els qui han treballat, durant 50 anys, per la promoció d’aquest esport a Gavà”. Balsera ha afegit que “la ciutat aposta i apostarà per impulsar l’esport escolar i de base perquè són excel•lents vies per inculcar als menuts valors essencials com l’esforç, la companyonia o la igualtat”. El Batlle ha recordat que “l’Ajuntament inverteix en millores en els equipaments esportius al municipi amb la clara voluntat de cuidar la gent que fa esport i als directius dels clubs que, de manera altruista, dediquen bona part del seu temps perquè tot funcioni”.
El president del Club Beisbol i Softbol de Gavà, Ignacio Badiola, tampoc ha escatimat lloances vers el nou camp. Badiola ha dit que “les noves instal•lacions són envejables i esdevenen un somni fet realitat. Poder passar de superfície de terra a la gespa suposarà un substancial salt qualitatiu en el joc i, quan quedi homologat, permetrà la disputa de competicions internacionals, la qual cosa és un dels objectius perseguíem”.
El president del Projecte Softbol Gavanenc, Òscar Manresa, que enguany tenen equip a la màxima categoria de la Divisió d’Honor, afirma sentir-se “encantat amb el camp perquè suposarà una millora en el rendiment de les jugadores. Segur que es patiran menys lesions i es veurà un joc més vistòs. A més, tindrem la possibilitat d’oferir el camp internacionalment, projectant la imatge de pretigi que Gavà mereix”.
Per al president de la Federación Española de Beisbol y Softbol, Juli Pernas, “el camp és fantàstic i suposa un gran pas endavant per a la promoció d’aquest esport, que a Gavà té una tradició que es remunta als anys 40”. Pernas ha destacat que “el model del terreny de joc, que permet la disputa simultània de partits de beisbol i softbol, és pioner a Catalunya, mentre que a nivell estatal, només n’existeix un de similar a Madrid”.
El President de la Federació Catalana de Beisbol i Softbol, Joan Ramon Hidalgo ha dit que “el nou camp és magnífic, i ara el que cal és que s’utilitzi per promoure aquesta disciplina esportiva, fins i tot a nivell internacional. És per això, que oferirem tot el suport possible perquè les homologacions arribin com més aviat millor”.
Can Torelló ocupa una superfície de 58.000 metres quadrats i, des de la seva inauguració l'any 1976, ha estat objecte d'una renovació constant. Les darreres actuacions van ser la col•locació de gespa al camp de futbol 1, l’any 2007, i al camp de futbol 2, estrenat el passat mes de maig. Després del nou camp de beisbol i softbol, que ja és una realitat, arribarà una nova fase d’actuació amb la construcció d’una piscina d’estiu, una zona de vestidors, i altres serveis complementaris com un restaurant i nou aparcament.

ON MENJAR A GAVÀ MAR



RESTAURANT QUESADA

C/ dels  Tellinaires, 13
93 633 10 03
Cuina mediterrània




TROPICAL 

 C/ dels Tellinaires,17
93 633 00 62
cuina de mercat
Tancat els dilluns durant els mesos de gener, febrer i maig

 RESTAURANT TORREON

C/ de Blanes, 3
93 633 06 35
Obert tots els dies
Cuina mediterrània


 LANCASTER BEACH CLUB

C/ dels Tellinaires, 39 –41
93 633 20 58
Obert tots els dies


TAPAS & MAR

C/ dels Tellinaires, 47-49
93 645 19 93
cuina mediterrània, pizzes...
Obert tots els dies


  
EL JARDI DEL MAR

C/ dels Tellinaires, 51-53
93 645 14 39
cuina mediterrània
Tancat dimarts


 LES MARINES

C/ de Calafell, 21-23
93 633 35 70
cuina mediterránea i de mercat
Tancat diumenge nit i dilluns


 RESTAURANT KAUAI

C/ de Calafell, 25-27
93 645 11 88
cuina mediterrània
Tancat diumenge nit, dilluns i dimarts nit, a l’estiu obren tots els dies 
(desde st.Joan fins diada 11 setembre)


 LA PAVA

Autovia de Castelldefels, km 182,600
93 633 21 19
Pollastres a l’ast, plats combinats, entrepans…
Obert tots els dies



RESTAURANT BARBACOA EUROPA 

Avinguda  Europa, 92
93 633 06 77
Especialitat en arrossos i carns a la brasa
Obert tot l’any


RESTAURANT LA PINEDA

Autovia de Castelldefels, KM 15,500
93 633 04 46
Cuina de mercat
Tancat dilluns i diumenge tarda i nit



RESTAURANT LA TERRAZA

C/ Josep Lluís Sert,22
93 633 15 89
cuina catalana i mediterrània
Tancat dilluns tarda


 EL CASTILLO DE LAS TINIEBLAS

C/ Josep Lluís Sert, s/n
902 365 666
cuina mediterránia, diumenges sopar medieval
Obert divendres, dissabtes i diumenges




DEGUSTACIÓ A LA ZONA COMERCIAL GAVÀ MAR


BONITO 33
 
Avinguda del mar,1
93 633 15 00
Tancat dilluns

 BAR J.A.S

Avinguda del mar,13
93 633  08 25
Obert tots els dies

LA BODEGUETA DEL MAR

Avinguda del mar,6
936 331 235
Obert tots els dies

CREPERIE

Avinguda del mar,2
639 008 771
Amanides, entrepans, crepes...
Obert tots els dies


CARTA DE SERVEIS DE LA PLATJA


Com contactar:
Centre de Serveis de Gavà Mar, carrer dels Tellinaires, 55.  Tel. 93 263 96 70
Policia Local 93 263 91 40
Ajuntament de Gavà 93 263 91 00
turisme@gava.cat   www.gavaciutat.cat
Durant tot l’any el nostre objectiu és vetllar per la protecció mediambiental de la platja com a recurs natural, facilitar-ne l’ús com  a espai d’esbarjo i evitar les activitats nocives, molestes i incíviques.

La temporada alta de banys abarca el període que va des del  segon dissabte de juny fins al segon diumenge de setembre. L’Ajuntament, conjuntament amb altres administracions, posa en funcionament diferents activitats i serveis:

-          Serveis d’atenció al ciutadà i informació turística al Centre de Serveis de Gavà Mar carrer Tellinaires, 55  i en el mòdul de temporada d’estiu de l’avinguda del Mar.
-          Concessió de llicències d’explotació per a 3 quioscs de begudes,  6 punts de venda de gelats i  3 de gandules ubicades en els quioscs de begudes.
-          Servei de vigilància, inspecció, salvament i socorrisme.
-          Servei de neteja, manteniment i recollida de residus.
-          Autorització i organització d’activitats culturals, lúdiques, esportives i de difusió mediambiental.


Compromisos sobre:

Informació

-          Informació diària i actualitzada des de les 10,30hrs.  fins a les 19 hores sobre l’estat de la mar i la temperatura de l’aigua als llocs de socors i a l’Oficina de Turisme.
-          Informació setmanal sobre la qualitat de l’aigua i quincenal sobre la qualitat de la sorra als llocs  de socors i a l’Oficina de Turisme i a la web  www.gavaciutat.cat
-          Informació sobre els serveis i atractius turístics del municipi, estat de la mar, transports, allotjament, restauració, plànols, agenda cultural i esportiva al Centre de Serveis de Gavà Mar-Oficina de Turisme.
-          Informació actualitzada al web municipal www.gavaciutat.cat
-          Informació a través de rètols informatius. En tots els carrers que moren a mar hi ha un rètol informatiu amb el resum de la normativa d’aplicació a les platges . En total hi ha 7 rètols informatius a la sorra i 5 rètols al passeig Marítim.

Oci

-          Concessió de  3 quioscs de begudes amb lloguer de gandules.

S’instal·laran a les prolongacions del carrers Sitges, Palafrugell i Palamós.

-          Sis punts de venda de gelats. S’ubicaran a les prolongacions dels carrers de Llançà, Begur, Cadaqués, Blanes , Avda del Mar i Vandellós.
-          Agenda d’activitats puntuals: culturals, esportives, de difusió, etc.


Equipament

El Servei de Promoció i Conservació de l’Espai Públic de la Mancomunitat de Municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona s’encarrega del mobiliari  i d’altres serveis i instal·lacions a la platja de Gavà. L’Ajuntament de Gavà vetllarà per al correcte funcionament dels equipaments següents:

-          Punts de recollida selectiva d’escombriaires: s’instal·laran contenidors  als accessos de la platja. 
-          Papereres: al llarg de la platja s’instal·laran un total de 82 papereres, especialment a la sorra. La retirada dels residus serà diària.
-          Lavabos públics/cabines sanitàries d’ús públic:
-          En els 2 mòduls del quioscs de begudes hi ha un lavabo d’ús públic (C/Palamós i C/Palafrugell) .
 6 cabines sanitàries  químiques ,   instal·lades als carrers Alcanar, Sitges, Vandellòs, Palafrugell, Palamós i Premià. A cada lloc de socors (C/Premia, C/Palamós i C/Vandellòs)una cabina sanitària 
-          Passarel·les: 24 passarel·les que faciliten l’accés a la sorra, dues de les quals són rampes d’accés (que arriben a l’aigua i que són per a persones amb mobilitat reduïda.
-          Pals de bandera indicadors de l’estat de la mar: n’hi haurà tres que s’ubicaran al costat dels llocs de socors. A més, l’Àrea Metropolitana ha instal·lat a la sorra 8 triangles informatius a la punta dels quals es pot assenyalar l’estat de la mar.
-          Canal d’entrada i sortida d’embarcacions ubicat el carrer  Palamós . Abalisament de tot el litoral, que comprèn 3,8 km de longitud, amb boies grogues separades 100 m entre si i a una distància de 200 m de la costa. (Pendent ubicació base nàutica)
-          Dutxes: 32 dutxes i 5 rentapeus.
-          Jocs infantils: instal·lats a la sorra entre els carrers de Sitges i de l’Ametlla (2 instal·lacions), i entre els carrers d’Arenys i Premià (1 instal·lació).
-          Equipaments esportius: dins de l'àrea maritimoterrestre, dos espais per practicar voleibol a la sorra de la platja, concretament entre els carrers de Sitges i de l’Ametlla i a la prolongació del carrer d’Arenys.
-          Neteja diària de la sorra, les dutxes i els lavabos portàtils.


Vigilància, salvament i socorrisme, inspeccions

-          Servei de salvament i primers auxilis en temporada alta de bany  (segon dissabte de juny fins al segon diumenge de setembre):  3 llocs de socors, 2 torres de vigilància, 1 cadira de vigilància i 1 embarcació, de 10 a 19 hores, de dilluns a diumenge.
-          Els punts de socors estan ubicats a :
C/ Premià: lloc de socors i torre de vigilància
C/ Palamós: lloc de socors
C/ Roses: cadira de vigilància
C/ Vandellós: lloc de socors
C/ Vandellós: torre de vigilància

-          Analítiques de la qualitat de l’aigua. L’Agència Catalana de l’Aigua  elabora  semanalment  programes de control relatius a la gestió de la qualitat de l’aigua.
-          L’Institut de Ciencies del Mar  (CSIC) fa controls   de meduses.
Els resultats estaran exposats en els llocs de socors i a l’Oficina de Turisme i es podran consultar a: www.gencat.cat/aca i  www.gavaciutat.cat

-          Anàlisi de sorra de la platja  La Mancomunitat de Municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona fa  analitiques  de la sorra de la platja quincenalment..

-          Servei específic de vigilància per part de la Policia Local, que actua amb horari continuat. Entre les diferents actuacions s’inclou la patrulla per la sorra de la platja. Així mateix, es compta amb la Policia de barri, que patrulla durant les 24 hores.

-          Inspeccions mensuals higienicosanitàries als quioscs de begudes i als de venda de gelats.


Mobilitat i accessibilitat

-          Accés a la platja a peu amb 16 passeres fins a la sorra.
-          Accessos adaptats. A les prolongacions dels carrers Premià i Palamós hi ha  accessos adaptats per a minusvàlids que arriben fins a l’aigua a través de passarel·les.
-           Disposen de servei de cadira amfíbia el lloc de socors del carrer Palamós.
-          Línies d’autobús. A la zona de Gavà Mar hi arriben tres línies d’autobús: la línia GA1 (municipal), i l’L94 i l’L95, que pertanyen a l’Entitat Metropolitana del Transport. Les parades d’autobús estan ubicades a l’avinguda d’Europa i a l’autovia C-31.
-          Carril bici: Al llarg del passeig Marítim de vianants de Gavà Mar hi ha un carril bici.senyalitzat. 
-          Aparcament. Tots els carrers de Gavà Mar tenen aparcament per a vehicles turisme. També hi ha 154 aparcaments de bicicletes , distribuïts entre tots els carrers que donen a la platja.
-          Aparcament adaptat. A la zona de Gavà Mar, degudament senyalitzades, hi ha duess grans àrees d’aparcament per a turismes adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. En total hi ha 23 places d’aparcament. Aparcament de bicicletes. Al llarg del passeig Marítim hi ha entre 5 i 6 zones d’aparcament de bicicletes. Així mateix, a tots els carrers que donen a la platja hi ha aparcaments per a bicicletes. En total, es disposa de 85 places.



Suggeriments, comentaris i queixes

Els usuaris i usuàries disposen de diverses vies de comunicació per fer arribar a l’Ajuntament de Gavà els seus  suggeriments, idees, comentaris, propostes de millora  i queixes:
-          Presencialment, mitjançant formularis d’instància, al PAC de l’Ajuntament, PAC de Gavà Mar i als llocs de socors.
-          Adreça electrònica: ajuntament@aj-gava.cat
-          A través del web de l’Ajuntament
-          Per telèfon al número 93 263 96 70
   Agrairem totes les aportacions, sempre són una oportunitat de millora.


Satisfacció usuaris i usuàries

Elaborarem periòdicament enquestes de satisfacció als usuaris i usuàries.



Objectius temporada 2010

-          Aconseguir els distintius de qualitat SICTED i “Q de Qualitat” a la platja de Gavà i implantar un sistema de gestió amb la finalitat de contribuir a la protecció de l’entorn i millora de la qualitat en els serveis de la platja.
-          Posada en marxa dels indicadors de qualitat.
-          Finalitzar les obres del pont de la Riera per connectar  tot el passeig Marítim.
-          Nous models de quiosc de begudes.
-          Elaboració d’una agenda d’activitats esportives i culturals.
-          Ampliar la informació que fa referència a la platja de Gavà al web municipal.
-          Creació d’una oficina de turisme.
-          Millorar la senyalització dels espais i serveis de restauració.
-           Millora de l’enllumenat del passeig Marítim.

Objectius 2011

-          Punt de vela /Base nàutica a la platja.
-          Aconseguir la bandera blava per a la platja de Gavà
-          Consolidar el “Sistema de Gestió de Qualitat  a la platja de Gavà”
-          Senyalitzar i donar informació sobre els espais protegits per posar en valor les zones de dunes i les plantes autòctones.
-          Donar més informació dels diferents serveis: cadira amfíbia, polseres de nen, programa activitats.
-          Millorar la distribució de les cabines sanitàries en el passeig maritim
-          Ampliar el programa d’activitats culturals i esportives
Instal·lació de postes de  voley  platja a la zona de Central mar Per consultar objectius específics, indicadors i resultats Centre de Serveis de Gavà Mar

CERTIFICACIONS DE QUALITAT A LA PLATJA DE GAVÀ

La platja de Gavà obté el distintiu de qualitat SICTED

L'Ajuntament de Gavà ha rebut el distintiu turístic Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinació, SICTED, per la seva gestió de qualitat a la platja. El SICTED és un model de qualitat que pretén millorar la qualitat turística en empreses i serveis i, en definitiva, millorar la qualitat de la destinació.
La certificació abasta un conjunt d´eines per facilitar la gestió integral i la millora contínua de les destinacions. Es valora l´acompliment d´un manual de bones pràctiques que incideix en aspectes com la coordinació de l´equip de treball, la satisfacció del client, la neteja, el manteniment, la seguretat, etc.
El SICTED està impulsat per la Federación Española de Municipios y Provincias, la Secretaría General de Turismo, la Cambra de Comerç i la Diputació de Barcelona. La finalitat d'aquesta certificació és que en una mateixa destinació turística s'assoleixi un nivell de qualitat homogeni. Per això, aquest projecte compta amb la col·laboració de tots els agents, tant públics (neteja, seguretat, transport, informació) com privats, que proveeixen de serveis als turistes i visitants.


 Q de  Qualitat
Aquesta certificació acredita la qualitat del servei a les instal·lacions que es troben a la platja. Es tracta d’una certificació del Instituto para la Calidad Turística Espanyola i que ve recolzada per una campanya publicitària i de recolzament tècnic per les destinacions que s’hi adhereixin. En aquest cas, des del Patronat de Turisme i altres departaments de l’Ajuntament de Gavà es porta a terme tota la gestió necessària per aconseguir aquesta certificació.
Gavà va aconseguir aquesta certificació l’agost de 2010.
La “Q”  assegura la qualitat, seguretat, rigurositat i professionalitat dels serveis prestats
La ciutat té implantat aquest sistema de gestió de la qualitat en la seva platja. Aquest fet comporta una sèrie d'avantatges com el control de la qualitat de les instal·lacions dels equipaments d’ús públic, els serveis de neteja, recollida selectiva de residus, de seguretat, salvament i primers auxilis i d’informació, accés a la zona de bany, serveis higiènics, serveis dels establiments i d’oci, i el registre i control més actiu de les reclamacions sobre els serveis prestats i les activitats que es desenvolupen i l'obtenció d'un reconeixement a nivell nacional i internacional.
La participació de les empreses d’oci situades en la platja de Gavà és imprescindible per poder aconseguir aquesta certificació, que posicionarà a Gavà com una de les destinacions turístiques de sol i platja que compta amb aquest element distintiu de qualitat.

BANDERA BLAVA

La platja de Gavà s'ha presentat per a ser guardonada amb la Bandera Blava. La Bandera Blava és un guardó ambiental concedit a aquells municipis, que realitzen un especial esforç en la gestió de l'entorn litoral de les seves aigües interiors i de les seves platges, d'una manera respectuosa amb el medi ambient i la natura. Per obtenir la Bandera Blava, la comunitat local i les seves platges han de complir una sèrie de criteris, que fan referència a la qualitat de les aigües de bany, la informació i educació ambiental, la seguretat i els serveis.
Aquest esforç de la comunitat local li assegura poder visitar amb la seva família entorns nets i segurs al litoral de mars i llacs a tot el món, així com, comptar amb proves de que la comunitat local manté bases per a un desenvolupament sostenible:

La Bandera Blava ha estat creada i és concedida per la FEE (Fundació per a l'Educació Ambiental), entitat privada constituïda i representada per una Organització No Governamental ambiental en cadascun dels més de 40 estats participants.

- La Bandera Blava és un guardó a la qualitat ambiental de platges i ports.
- Únicament les autoritats locals poden demanar la Bandera Blava per a les seves platges.
- La campanya promou la participació i cooperació en iniciatives ambientals voluntàries, per part de la ciutadania local i visitant i dels diferents agents implicats en el sector del turisme i en el del medi ambient.
- La Bandera Blava per a platges cobreix principalment 4 àrees principals:
1. ) Qualitat de les aigües de bany;
2. ) Informació i educació ambiental;
3. ) Gestió ambiental;
4. ) Seguretat, serveis i instal·lacions.

 Els criteris de la Campanya van evolucionant i fent progressivament més exigents, de manera que els municipis participants en la Campanya no decaiguin en el seu esforç per resoldre aquells problemes ambientals més rellevant relacionats amb l'obtenció de la Bandera Blava.
La concessió de la Bandera Blava es realitza cada any i només és vàlida, mentre es compleixin els criteris exigits. Si aquests deixen de complir-se, els responsables de la platja a nivell local estan obligats a arriar la bandera.
Cada organització nacional membre de la FEE, a Espanya ADEAC, inspecciona a l'estiu els emplaçaments amb Bandera Blava. La Coordinació Internacional al seu torn, realitza visites de control a una mostra de les platges guardonades.

Vostè pot cooperar també activament amb el Programa Bandera Blava adoptant les següents mesures de protecció del medi ambient:

· Utilitzeu les papereres i contenidors disposa la platja o port i oblidi separar, en el possible, per exemple, el vidre el paper i els plàstics.
· Utilitzeu el transport públic, aneu a peu o utilitzeu la bicicleta pròpia o llogada, per anar a la platja o al port.
· Respecteu les instruccions de seguretat i els codis de conducta a la platja i / o en el seu entorn.
· Gaudeixi de la natura a la platja, al port o al seu entorn, amb respecte.
· Límit l'ús de l'aigua i d'electricitat durant la seva estada: sigui conscient de com utilitza els recursos naturals.
· Escolliu un lloc de vacances on es tingui cura del medi ambient i, si és possible, escolliu 


dilluns, 28 de març del 2011

FIRA D'ESPÀRRECS 2011

La Fira d'Espàrrecs, que enguany arriba a la 58 edició, va néixer l'any 1932 com a concurs i exposició dels espàrrecs que els agricultors gavanencs conreaven als camps de Gavà.

La Fira d'Espàrrecs: aparador de l'economia local i comarcal.La Fira d'Espàrrecs ha esdevingut al llarg dels anys, el millor reflex de l'activitat econòmica de Gavà i de la comarca del Baix Llobregat. Un mirall dels diferents sectors econòmics sense oblidar el vessant agrícola i l'element d'identitat de la ciutat i origen del certamen: l'espàrrec de Gavà, protagonista indiscutible de les paneres i lots d'espàrrecs.

La Mostra de Cuina
Organitzada per l'Agrupació de Restauradors de Gavà i l'Institut Municipal per a la Promoció i Activació de la Ciutat (IMPAC), la Mostra de Cuina ha esdevingut el millor complement de la Fira d'Espàrrecs.
Aquesta mostra, que s'ubica en una gran carpa tensostàtica instal·lada a la plaça de Jaume Balmes, recull el millor de la gastronomia  gavanenca.  A la Mostra de Cuina hi participen una vintena de restaurants i una treintena d'empreses col·laboradores que ofereixen a ciutadans i ciutadanes les seves propostes culinàries amb l'espàrrec com a element protagonista de la major part dels plats.
Data celebració: del 29 d'abril a l'1 de maig
Horari de la Fira: de 10h a 22h
Ubicació: Plaça de Jaume Balmes, Av. Diagonal i plaça de Francesc Macià (Gavà)

DIA INTERNACIONAL DE LES DONES


Aquest mes de març, Gavà s'aboca en la construcció d'una societat més igualitària, amb l'organització d'activitats entorn el Dia Internacional de la Dona. Fins al 14 d'abril, el programa Març Violeta inclou nombroses propostes com exposicions, xerrades, tallers i pel·lícules que arribaran a tots els barris de la ciutat.
Programa Diumenge13 de març de 2011

9'30 h. Inscripcions a la plaça de Jaume Balmes el mateix dia de la celebració.

10'30 h. Concentració i sortida cap al Passeig Marítim de Gavà. Es pot anar en bicicleta, patins o caminant.

11'45 h. Arribada estimada al monument de la Vela de Gavà Mar.
En arribar, les dones participants podran recollir un obsequi i, tothom que hagi participat, podrà gaudir d'una xocolatada popular (ambdós presentant la butlleta facilitada per l'organització en el moment de la inscripció).

12'15 h. Lectura del manifest al monument de la Vela.

12'30 a 14 h. Al passeig Marítim hi haurà actuacions, lectura de poemes, espais lúdics per als infants i exhibicions esportives. Col·laboren: Club Projecte Softball Gavanenc, SK4LIFE, Carbonskate, Esports i Lleure Andreu S.L., Club de Basquet Gavà, Karate KYODAI i l'escola Jacme March.

També hi participa ACAPS-GAVÀ (Associació d'Amics del Poble Sahrauí) amb activitats a la platja on mostraran del seu projecte "La dona sahrauí a través de la cultura", que consta d'una exposició de pintura, degustació de te, lectura de poemes d'autoria catalana i sahrauí, decoració corporal amb henna i taller infantil de dibuix.

Més informació: jacmemarch@yahoo.es

CASTELL D'ERAMPRUNYÀ I ERMITA MARE DE DÉU DEL BRUGUERS


CASTELL DE L’ERAMPRUNYÀ


Construït amb pedra rogenca característica de la zona.
Bé cultural d’interès nacional localitzat al Turó del’Eramprunyà, al massís de Garraf. La primera referència documental data del segle X.

VISITES GUIADES
Cada segon diumenge de mes.
Inscripcions al telèfon del Museu de Gavà 93 263 96 10
Sortida a les 10h. De l’Ermita de Bruguers.
Durada aproximada 2-3hores.
Visites gratuïtes.


                    



ERMITA DE LA MARE DE DEU DE BRUGUERS     
                                               

Edifici religiós catalogat com bé culturald’interès local que s’alça a la carretera de Begues, al peu de la muntanyad’Eramprunyà, i que data del Segle XI.
Probablementva ser la Capella de Sant Martí, amb posterioritat Capella de Santa Magdalenadel Sitjar, i, desde 1509,Capella de la Mare de Déu de Bruguers. Els elementsromànics es barrejen amb els gòtics en aquesta construcció d’una sola nau ambàbside semicircular, bòveda de canó i teulada a dos aigües i quatre capelles laterals.