Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 29 de març del 2011

CERTIFICACIONS DE QUALITAT A LA PLATJA DE GAVÀ

La platja de Gavà obté el distintiu de qualitat SICTED

L'Ajuntament de Gavà ha rebut el distintiu turístic Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinació, SICTED, per la seva gestió de qualitat a la platja. El SICTED és un model de qualitat que pretén millorar la qualitat turística en empreses i serveis i, en definitiva, millorar la qualitat de la destinació.
La certificació abasta un conjunt d´eines per facilitar la gestió integral i la millora contínua de les destinacions. Es valora l´acompliment d´un manual de bones pràctiques que incideix en aspectes com la coordinació de l´equip de treball, la satisfacció del client, la neteja, el manteniment, la seguretat, etc.
El SICTED està impulsat per la Federación Española de Municipios y Provincias, la Secretaría General de Turismo, la Cambra de Comerç i la Diputació de Barcelona. La finalitat d'aquesta certificació és que en una mateixa destinació turística s'assoleixi un nivell de qualitat homogeni. Per això, aquest projecte compta amb la col·laboració de tots els agents, tant públics (neteja, seguretat, transport, informació) com privats, que proveeixen de serveis als turistes i visitants.


 Q de  Qualitat
Aquesta certificació acredita la qualitat del servei a les instal·lacions que es troben a la platja. Es tracta d’una certificació del Instituto para la Calidad Turística Espanyola i que ve recolzada per una campanya publicitària i de recolzament tècnic per les destinacions que s’hi adhereixin. En aquest cas, des del Patronat de Turisme i altres departaments de l’Ajuntament de Gavà es porta a terme tota la gestió necessària per aconseguir aquesta certificació.
Gavà va aconseguir aquesta certificació l’agost de 2010.
La “Q”  assegura la qualitat, seguretat, rigurositat i professionalitat dels serveis prestats
La ciutat té implantat aquest sistema de gestió de la qualitat en la seva platja. Aquest fet comporta una sèrie d'avantatges com el control de la qualitat de les instal·lacions dels equipaments d’ús públic, els serveis de neteja, recollida selectiva de residus, de seguretat, salvament i primers auxilis i d’informació, accés a la zona de bany, serveis higiènics, serveis dels establiments i d’oci, i el registre i control més actiu de les reclamacions sobre els serveis prestats i les activitats que es desenvolupen i l'obtenció d'un reconeixement a nivell nacional i internacional.
La participació de les empreses d’oci situades en la platja de Gavà és imprescindible per poder aconseguir aquesta certificació, que posicionarà a Gavà com una de les destinacions turístiques de sol i platja que compta amb aquest element distintiu de qualitat.

BANDERA BLAVA

La platja de Gavà s'ha presentat per a ser guardonada amb la Bandera Blava. La Bandera Blava és un guardó ambiental concedit a aquells municipis, que realitzen un especial esforç en la gestió de l'entorn litoral de les seves aigües interiors i de les seves platges, d'una manera respectuosa amb el medi ambient i la natura. Per obtenir la Bandera Blava, la comunitat local i les seves platges han de complir una sèrie de criteris, que fan referència a la qualitat de les aigües de bany, la informació i educació ambiental, la seguretat i els serveis.
Aquest esforç de la comunitat local li assegura poder visitar amb la seva família entorns nets i segurs al litoral de mars i llacs a tot el món, així com, comptar amb proves de que la comunitat local manté bases per a un desenvolupament sostenible:

La Bandera Blava ha estat creada i és concedida per la FEE (Fundació per a l'Educació Ambiental), entitat privada constituïda i representada per una Organització No Governamental ambiental en cadascun dels més de 40 estats participants.

- La Bandera Blava és un guardó a la qualitat ambiental de platges i ports.
- Únicament les autoritats locals poden demanar la Bandera Blava per a les seves platges.
- La campanya promou la participació i cooperació en iniciatives ambientals voluntàries, per part de la ciutadania local i visitant i dels diferents agents implicats en el sector del turisme i en el del medi ambient.
- La Bandera Blava per a platges cobreix principalment 4 àrees principals:
1. ) Qualitat de les aigües de bany;
2. ) Informació i educació ambiental;
3. ) Gestió ambiental;
4. ) Seguretat, serveis i instal·lacions.

 Els criteris de la Campanya van evolucionant i fent progressivament més exigents, de manera que els municipis participants en la Campanya no decaiguin en el seu esforç per resoldre aquells problemes ambientals més rellevant relacionats amb l'obtenció de la Bandera Blava.
La concessió de la Bandera Blava es realitza cada any i només és vàlida, mentre es compleixin els criteris exigits. Si aquests deixen de complir-se, els responsables de la platja a nivell local estan obligats a arriar la bandera.
Cada organització nacional membre de la FEE, a Espanya ADEAC, inspecciona a l'estiu els emplaçaments amb Bandera Blava. La Coordinació Internacional al seu torn, realitza visites de control a una mostra de les platges guardonades.

Vostè pot cooperar també activament amb el Programa Bandera Blava adoptant les següents mesures de protecció del medi ambient:

· Utilitzeu les papereres i contenidors disposa la platja o port i oblidi separar, en el possible, per exemple, el vidre el paper i els plàstics.
· Utilitzeu el transport públic, aneu a peu o utilitzeu la bicicleta pròpia o llogada, per anar a la platja o al port.
· Respecteu les instruccions de seguretat i els codis de conducta a la platja i / o en el seu entorn.
· Gaudeixi de la natura a la platja, al port o al seu entorn, amb respecte.
· Límit l'ús de l'aigua i d'electricitat durant la seva estada: sigui conscient de com utilitza els recursos naturals.
· Escolliu un lloc de vacances on es tingui cura del medi ambient i, si és possible, escolliu 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada