Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 28 de març del 2011

EL MUSEU DE GAVÀ

El Museu de Gavà va néixer l'any 1978 amb l'objectiu de conservar, investigar i difondre el patrimoni cultural i natural de la zona

El Museu té la seu a la Torre Lluch, edifici residencial de caràcter senyorial construït el 1779 i propietat municipal des de l'any 1978. Després d'un període d'obres de remodelació de l'edifici, el 1991 s'inaugurà les dependències actuals del Museu.

El visitant hi trobarà l'exposició permanent, sales d'exposicions temporals, jardí botànic, sala d'actes, aula didàctica, taller de recerca i oficines. Des del Museu es pot visitar el Parc Arqueològic Mines de Gavà, el castell d'Eramprunyà, l'ermita de la Mare de Déu de Bruguers, l'espai natural del massís de Garraf i el delta del Llobregat.

Els fons que custodia el Museu són formats principalment per la col·lecció arqueològica, que aplega bàsicament les restes de les Mines Prehistòriques de Gavà i de la cova de can Sadurní de Begues, les troballes ibèriques del poblat de Calamot de Gavà i els materials trobats a la línia d'ancoratge d'embarcacions romanes i medievals localitzats al jaciment de les Sorres, al delta del Llobregat, i d'època romana trobats en excavacions al nucli urbà. Així mateix, el Museu custodia una important col·lecció paleontològica i un fons documental i fotogràfic referent a la història de la població. El Museu és el Centre de Documentació del Parc del Garraf. Del Museu també depèn el Centre d'Història de la Ciutat.
Plaça de Dolors Clua, número 13-14, de Gavà.
Telèfon: 93 263 96 10.
Dilluns TANCAT


Per a més informació del Museu podeu visitar la seva web:www.patrimonigava.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada