Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 29 de març del 2011

Nou camp de beisbol i softbol a can Torelló pioner a Catalunya

Els clubs de la ciutat i els presidents de les Federacions Española i Catalana han lloat el disseny del nou terreny de joc que, aquest cap de setmana, s’ha estrenat amb una jornada de portes obertes on els infants i joves han pogut gaudir d’activitats i esport

Centenars de persones han gaudit d’un matí assolellat i divertit en l’estrena, a can Torelló, d’una instal•lació llargament esperada, i que suposa tota una revolució en l’àmbit de la pràctica del beisbol i el softbol, ja que és el primer model de camp a Catalunya, amb gespa artificial d’última generació, que permet la pràctica simultània del beisbol i el softbol, i que en breu rebrà l’homologació pertinent perquè pugui acollir competicions internacionals. La instal•lació disposa de banquetes cobertes, graderies amb capacitat per a 250 seients, túnel de batuda i zona d’escalfament per als llençadors.

L’Alcalde, Joaquim Balsera, qui va voler batre i llençar algunes boles, considera que “la posada en marxa d’aquest nou espai és important i suposa un pas més en la transformació de can Torelló con a parc esportiu de la ciutat”. Balsera considera que “el nou camp és també un homenatge a tots els qui han treballat, durant 50 anys, per la promoció d’aquest esport a Gavà”. Balsera ha afegit que “la ciutat aposta i apostarà per impulsar l’esport escolar i de base perquè són excel•lents vies per inculcar als menuts valors essencials com l’esforç, la companyonia o la igualtat”. El Batlle ha recordat que “l’Ajuntament inverteix en millores en els equipaments esportius al municipi amb la clara voluntat de cuidar la gent que fa esport i als directius dels clubs que, de manera altruista, dediquen bona part del seu temps perquè tot funcioni”.
El president del Club Beisbol i Softbol de Gavà, Ignacio Badiola, tampoc ha escatimat lloances vers el nou camp. Badiola ha dit que “les noves instal•lacions són envejables i esdevenen un somni fet realitat. Poder passar de superfície de terra a la gespa suposarà un substancial salt qualitatiu en el joc i, quan quedi homologat, permetrà la disputa de competicions internacionals, la qual cosa és un dels objectius perseguíem”.
El president del Projecte Softbol Gavanenc, Òscar Manresa, que enguany tenen equip a la màxima categoria de la Divisió d’Honor, afirma sentir-se “encantat amb el camp perquè suposarà una millora en el rendiment de les jugadores. Segur que es patiran menys lesions i es veurà un joc més vistòs. A més, tindrem la possibilitat d’oferir el camp internacionalment, projectant la imatge de pretigi que Gavà mereix”.
Per al president de la Federación Española de Beisbol y Softbol, Juli Pernas, “el camp és fantàstic i suposa un gran pas endavant per a la promoció d’aquest esport, que a Gavà té una tradició que es remunta als anys 40”. Pernas ha destacat que “el model del terreny de joc, que permet la disputa simultània de partits de beisbol i softbol, és pioner a Catalunya, mentre que a nivell estatal, només n’existeix un de similar a Madrid”.
El President de la Federació Catalana de Beisbol i Softbol, Joan Ramon Hidalgo ha dit que “el nou camp és magnífic, i ara el que cal és que s’utilitzi per promoure aquesta disciplina esportiva, fins i tot a nivell internacional. És per això, que oferirem tot el suport possible perquè les homologacions arribin com més aviat millor”.
Can Torelló ocupa una superfície de 58.000 metres quadrats i, des de la seva inauguració l'any 1976, ha estat objecte d'una renovació constant. Les darreres actuacions van ser la col•locació de gespa al camp de futbol 1, l’any 2007, i al camp de futbol 2, estrenat el passat mes de maig. Després del nou camp de beisbol i softbol, que ja és una realitat, arribarà una nova fase d’actuació amb la construcció d’una piscina d’estiu, una zona de vestidors, i altres serveis complementaris com un restaurant i nou aparcament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada